Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

SLOVENJ GRADEC

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

CIRKULANE

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 20:34

Ob 20.34 je na Vidmu v Cerknici gorel komunalni zabojnik za plastiko. Gasilci PGD Cerknica so požar pogasili.

 

Mesec oktober mesec požarne varnosti

Običajno skoraj da ne mine dan, ko iz medijev izvemo katera poklicna ali pa interesna skupina praznuje svoj dan. Tako imamo dneve, medicinskih sester, voznikov, zbolelih za rakom... in še in še bi lahko našteval. Tako imamo tudi gasilci svoj preventivni dan, ki je raztegnjen v mesec.

V tem času prostovoljni gasilci vse krajane še posebej, osveščajo in obveščajo o možnih pasteh in nepravilnostih, ki se nam lahko dnevno pripetijo. V namen čim boljšega osveščanja gasilci prirejajo dneve odprtih vrat, kamor ste vabljeni vsi krajani, da vidite tehniko, pri tem vas prijazni gasilci tudi še kaj koristnega naučijo. V tem mesecu se običajno tudi pregleda celotno hidrantno omrežje, ki je postalo stalnica in odlična pomoč pri oskrbi z požarno vodo. Izvedejo se delavnice, preventivno se v povezavi z šolami naredijo letne evakuacije, v gasilskih domovih pa se čisti, pospravlja, ureja opremo, ureja okolico doma ter izvaja vzdrževalna dela. V sklopu tega meseca pa so potekale tudi priprave na tekmovanja.
 
V naši GZ Dobrepolje je tekmovanje, ki je letos v septembru potekalo v Zagorici že za nami. Vesel sem, da je organizacija tako občinskega kot regijskega tekmovanja tako odlično uspela. Hvala vsem ki ste kakorkoli pomagali, še posebej pa vsem članom PGD Zagorica, ki ste doprinesli, da smo se ponovno izkazali kot dobri gostitelji in odlični gasilski tovariši.
 
oktober2015
 
V letu 2015 je geslo meseca oktobra "KO ZAGORI NAJ SE TI VEN MUDI". S tem geslom želi tako uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kot Gasilska zveza Slovenije in celotna gasilska prostovoljna organizacija osvestiti  državljane o pomembnosti hitre in učinkovite evakuacije.
 
V ta namen so se izdelali tudi plakati, brošure in letaki, ki so jih oziroma jih bodo vaši gasilci nalepili ali razdelili med vašim obiskom. Gasilci vas pozivamo, da se odzovete našemu vabilu, ter nas obiščete. Veseli vas bomo.
 
Vse o evakuaciji lahko izveste v spodnjem posnetku:

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved