Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 09. 2023 05:02

BLED

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

Ob 23.05 je v Podgorju, občina Slovenj Gradec, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše, Pameče-Troblje in Stari trg. Skupaj je požar gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga zdravstveno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Ostrešje in zgornji bivalni del hiše je ogenj uničil. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

Ob 22.48 je v Mejah, občina Cirkulane, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane in PGD Bukovci. Požar so pogasili ter s folijo pokrili približno 25 kvadratnih metrov ostrešja.

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

Na obisku v Gasilski brigadi Koper

V mesecu septembru smo mladi gasilke in gasilci PGD Zdenska vas obiskali Gasilko brigado Koper.

Vodja izmene nas je prijazno pozdravil in izrekel dobrodošlico ter nas za začetek odpeljal v predavalnico, kjer smo si ogledali video posnetek o zgodovini Koprske brigade in prispevek o vseh večjih intervencijah na njenem območju delovanja. Gasilska brigada Koper deluje na območju Mestne občine Koper in občin Piran in Izola. Skupaj na tem območju deluje še 15 prostovoljnih gasilskih društev. Število intervencij se sicer od leta do leta razlikuje, se pa v zadnjih dveh letih giblje med 700 in 800. In ravno med gledanjem videovsebin se je oglasila sirena, preko zvočnikov pa je sledilo obvestilo, da gre za prometno nesrečo pri predoru Kastelec. Zato nas je moral naš vodič zapustiti in odhiteti na intervencijo. V nadaljevanju so nam zaposleni z veseljem pokazali njihovo gasilsko opremo in vozni park. Z zanimanjem smo si ogledali vsa vozila in pripravo določenih vrst opreme za čim hitrejše in učinkovitejše posredovanje na intervencijah. Od zaposlenih smo dobili tudi veliko informacij, ki nam bodo prišle prav na operativnem področju v našem društvu.
 
Gasilska brigada Koper
 
Čas, ki smo ga imeli na voljo, je zelo hitro minil. Preden smo se poslovili, smo naredili še obvezno »gasilsko sliko« pred gasilsko avtolestvijo in se zaposlenim zahvalili za gostoljubje.
 
Več o Gasilski brigadi Koper pa izveste na naslovu: www.gb-koper.si.

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved