2. gasilski dan v PGD Zdenska vas

PGD Zdenska vas ima mlade, zagnane, zanesljive in iznajdljive mentorje, ki imajo dobre organizacijske sposobnosti. Tako kot lansko leto smo se dobili na sestanku že dober mesec prej in se pogovorili o datumu, kraju, aktivnostih… za gasilski dan.

Sestavili smo vabila, ki so jih naši mladinci pridno raznesli po Zdenski vasi in Cesti. Pobrali smo prijave in kmalu je napočil čas za 2. gasilski dan.
 
gasdan1
 
Zadnjo soboto počitnic – 29.8.2009 – so otroci in mladina preživeli v naravi in pri gasilnem domu v Zdenski vasi. Zbrali smo se zjutraj ob osmih, se pozdravili, dvignili zastavo, razložili navodila in se razdelili v 6 skupin. Prišlo je več kot 30 otrok. Bili smo ribice, zajčki, kužki, mački, miške in želvice.
 
gasdan2
 
Najprej smo odšli na orientacijski pohod oziroma tek. Vmes je bilo 5 kontrolnih točk, na katerih so bili različni preizkusi znanja (gasilskega in splošnega) in pa praktični preizkusi gašenja. Cilj orientacijskega pohoda so bile Bogate doline, ki se nahajajo malo naprej od cerkve sv. Antona na Zdenski rebri.
 
gasdan3
 
Po končanem pohodu smo malicali in se odžejali ter se lotili priprave prizorišča.
 
gasdan4gasdan5
 
gasdan6gasdan7 
 
Kmalu zatem smo tekmovali v vlečenju vrvi. Na žalost nas je pregnala nevihta.
 
gasdan8
 
Vendar smo imeli gasilski kombi in nekaj avtomobilov in pohiteli smo nazaj do gasilnega doma. Tam smo nadaljevali z igrami.
 
gasdan9
 
Tekmovali smo v skakanju v vrečah, vezanju vozlov, prenosu vode, igrali med dvema ognjema, prenašanju žogice z žlico v ustih…
 
gasdan10
 
Rezultate smo vpisovali na zelo barvit plakat, ki ga je izdelala naša nadarjena mentorica.
 
gasdan11
 
Popoldne smo zaključili z mašo, ki jo je imel gospod kaplan in sicer kar v gasilnem domu. Otroci in mentorji so pripravili prostor, klopi, rožice, svečke, kitaro… Peli smo mladinske pesmi in celotno mašo so pripravili otroci in mladina.
 
gasdan12
 
Dan smo zaključili z razglasitvijo rezultatov, podelitvijo nagrad in piknikom za vse. Prišlo je tudi veliko staršev, kar nas še posebej veseli.
 
Naslednje leto bo zagotovo 3. gasilski dan, saj je bil drugi še boljši kot prvi. Vsekakor se bomo mentorji še naprej trudili, da bomo dobro vodili gasilsko mladino, saj je njihovo zadovoljstvo naše največje plačilo.
 
gasdan13

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved