Otroški bazar letos podiral rekorde!

Otroški bazar je največja brezplačna prireditev za družine v Sloveniji, ki je letos privabila še več obiskovalcev, razstavljavcev in nastopajočih kot leto poprej. V štirih dneh so zabeležili kar 29.700 obiskovalcev, ki so si lahko ogledali prek 170 razstavnih prostorov ter 650 nastopajočih na Bazarkovem odru.

 
Vsega tega dogajanja smo bili deležni tudi dobrepoljski gasilci, ki smo z našo prisotnostjo popestrili dogajanje in navdušili mlado in staro.
 
Naše priprave so se začele že v petek, ko smo se mentorji  sestali, naredili načrt naše predstavitve in zbrali reklamni materjal. Očistiti je bilo potrebno avtomobil, zloščiti opremo in razdeliti naloge za naslednji dan.
 
In že je bila tu sobota 12.9.2009, ko smo zjutraj odbrzeli v Ljubljano. Po začetni nervozi smo parkirali avtomobil in začeli razstavljati in urejati naš razstavni prostor.
 
Da je zanimanje v mestih za gasilce res veliko, vas bodo prepričale spodnje fotografije. Okoli nas se je trlo malih nadobudnežev, ki so radovedno ogledovali, sedaj gasilne aparate, nato čelado, vsem pa je bil zanimiv gasilski avtomobil z lučkami in sireno. Potrebno je bilo sesti vanj in poslušati zvok sirene.
 
Da pa stvar ni bila preveč dolgočasna, smo dogajanje popestrili z pravo vajo za male gasilce. "Zbijanje tarče s pomočjo vedrovke." Pri tej vaji so sodelovali tako starši kot njihovi otroci. Ko so pošpricali in zbili tarčo so dobili sladko nagrado :)  Koliko smeha in tekmovalnega duha..
 
Z velikim zadovoljstvom smo konec dneva ugotovili, da je bil dan res naporen, samo smo polepšali kako minuto malčkom in staršem, ki so si prišli ogledat dogajanje na otroškem bazarju.  Sledi pa še vabilo za naslednje leto. Pridite tudi vi z vašimi družinami, bomo kako rekli in se skupaj poveselili.
 
bazar091
 
bazar092
 
bazar093
 
bazar094
 
bazar095
 
bazar096
 
Mentorica PGD Zdenska vas
Irena Žgajnar

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved