Posvet članic

V petek 22.5.2009 se je poveljnik in 12 članic iz GZ Dobrepolje udeležilo posveta članic v Kočevju.

Prikazali so nam vajo težke prometne nesreče. V vozilu sta bili ukleščeni dve hudo poškodovani osebi, katere so morali gasilci rešiti z zato ustrezno opremo, šele nato so ju lahko oskrbeli reševalci. Vaja je bila tehnično zelo dobro izvedena. V takih trenutkih se šele zavemo, kako morajo biti gasilci psihično dobro pripravljeni, da lahko kljub težkim prizorom strokovno posredujejo v takih nesrečah.
 
 posvetclanic01
 
Po prikazu vaje je sledilo razvrščanje in korakanje. Organizirane so bile štiri delavnice, zato so članice razdelili v skupine. Prva skupina je naredila program dela za članice, druga skupina  je sestavila poročilo o posvetu za medije, tretja skupina je imela temo, kje se članice vidijo v intervenciji (nudenje pomoči, zapisnik o intervenciji), četrta skupina pa je imela ustvarjalne delavnice v kateri so članice izdelovale izdelke z gasilskimi motivi. Na koncu je vsaka skupina predstavila svoje delo.
 
posvetclanic02 
 
Sledilo je še prijetno druženje s prijateljicami ob večerji.
 
posvetclanic03
 
Seveda srečanje ne bi bil tako zanimivo, če poveljnik ne bi povabil članic na pozno večerno sladico.
 
posvetclanic04
 
Posvet je bil dobro organiziran in zelo poučen. Prihodnje leto pa je na vrsti GZ Dobrepolje, da organizira posvet članic regije Ljubljana 2.
 
Predsednica za ženske PGD Zdenska vas
 
Tina Jakič

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved