Posvet članic regije Ljubljana II

V petek 1.10.2010 se je 73 članic regije Ljubljana II udeležilo posveta članic prostovoljnih gasilskih društev, ki so ga organizirale članice GZ Dobrepolje. Posvet se je začel ob 17:30 uri v OŠ Dobrepolje.

posvet1
 
V uvodnem delu je najprej vse prisotne nagovorila predsednica sveta članic GZS ga. Marinka Cempre Turk, ki je izpostavila pomembnost sodelovanja članic na intervencijah, če ni drugače mogoče naj sodelujejo kot zapisnikarice, da zapišejo vse potrebne informacije, ki so potrebne pri intervencijah. Vse navzoče pa so nagovorili tudi predsednik GZ  Dobrepolje Matjaž Koželj, predsednica članic regije Ljubljana II ga. Elizabeta Čampa, župan občine Dobrepolje g. Janez Pavlin in poveljnik GZ Dobrepolje g. Uroš Gačnik.
 
posvet2
 
Delavni red je bil zelo razgiban, zabaven in predvsem poučen. Organizirani sta bili dve delavnici. Prva je bila praktična uporaba radijskih zvez, ki sta jih vodila g. Uroš Gačnik in g. Tone Steklasa. Tukaj so se nekatere članice prvič srečale z radijsko postajo. Naučile so se pravilno komunicirati prek nje, saj je zelo pomembno da poveš najprej koga kličeš, nato kdo kliče in nazadnje poveš kaj želiš in med tem veš čas držiš gumb za oddajanje informacij, ko končaš spustiš gumb in čakaš na sprejem.
 
posvet3
 
V drugi delavnici pa je bilo praktično vezanje vozlov, ki jo je vodil g. Franc Rus. Navzoče je naučil uporabljati  tesarski vozel, dvojno reševalno zanko, tkalski vozel,… Nekaterim je šlo zelo dobro od rok, medtem ko so se druge precej namučile, lahko bi rekli da so se dobro »zafacale«, vendar potrpljenja in dobre volje ni manjkalo.
 
posvet4
 
Po končanem praktičnem delu je nastopila Dobrepoljska dramska skupina Scena, ki se je predstavila s tremi skeči. Poučili so nas, da če te nekdo podre od zadaj še ni nujno, da gre za posiljstvo, vendar je lahko primer prometne nezgode in da če si žena želi za rojstni dan nekaj za vrat, ni nujno da je milo, lahko je tudi ogrlica. :)
 
Sledila je še reportaža o nedavnih poplavah, ki so prizadela Dobrepoljsko in Struško dolino. G. Aleš Strnad in g. Borut Pajk sta razložila, kako in iz kje je pritekla voda, predstavila sta kako je potekalo reševanje in čiščenje nepremičnin, kako so v Struški dolini, ki je bila poplavljena štiri dni s čolni oskrbovali občane z živili in drugimi nujnimi življenjskimi potrebščinami.
 
posvet5
 
Ob koncu se je uradni del prevesil v družabnega, kjer so lahko navzoče ob toplem golažu poklepetale s kolegicami. Vse je bilo vredu, le gostitelji so pozabili na štrudelj. :)
 
Tina Jakič

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved