Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

SLOVENJ GRADEC

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

CIRKULANE

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 20:34

Ob 20.34 je na Vidmu v Cerknici gorel komunalni zabojnik za plastiko. Gasilci PGD Cerknica so požar pogasili.

 

Jože Zrnec – nagrajenec Plakete Državnega sveta RS

Državni svet Republike Slovenije je 05. 12. 2014 priredil slavnostno podelitev plaket Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem za leto 2014.

Prejemnike plaket in ostale udeležence slovesnosti je nagovoril predsednik Državnega sveta Mitja Bervar. Poudaril je, da je ta dan za Državni svet in prostovoljstvo izredno pomemben, saj je letošnja podelitev plaket že dvajseta. Od leta 1994 do zdaj, je plakete prejelo več kot sto zaslužnih posameznikov. S tem slovesnim dogodkom Državni svet želi opozoriti na širši pomen prostovoljstva pri nas. (vir: splet DSRS)
 
priznanje-DS-RS-1
 
Plaketo Državnega sveta je tako dobil Jože Zrnec iz Zdenske vasi eden izmed štirinajstih v RS in edini gasilec predlagan od matične GZ in potrjen od Gasilske Zveze Slovenije. Še enkrat iskrene čestitke Jožetu za minulo opravljeno delo na vseh nivojih prostovoljstva. Tako je nam mladim za zgled in pokazatelj prave poti prostovoljstva.
 
priznanje-DS-RS-2
 
Obrazložitev predloga priznanja:
 
Jože Zrnec roj. 15.avgusta 1942 v družinski kmetiji na lepi lokaciji sv. Antona v Dobrepolju. Njegovo življenje je posvečeno gasilstvu. Že kot majhen otrok je z 8. leti vstopil med gasilce. Poklicno je svoje delo opravljal kot gozdar. V prostem času pa opravljal dela na kmetiji. Ko je odslužil vojaški rok, je postal član upravnega odbora PGD Zdenska vas in bil njegov član vse do leta 2012. Od tega je bil 28 let poveljnik društva. Leta 1969 je bil izvoljen tudi za sektorskega poveljnika območja Dobrepolje. To funkcijo je opravljal vse do leta 1995. Nato pa z ustanovitvijo GZ Dobrepolje tudi 10 let funkcijo poveljnika GZ Dobrepolje. Med tem časom je opravljal tudi funkcijo poveljnika Civilne Zaščite za področje Dobrepolja.
 
priznanje-DS-RS-3
 
Na svoji gasilski poti se je nenehno izobraževal in znanje prenašal tudi na mlajše rodove. Kot poveljnik gasilske zveze je vodil delo organov, ki so kreirali razvoj požarnega varstva in varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Še vedno, tudi letos, se kljub starosti udeležuje intervencij na domačem področju, kjer pomaga po svojih močeh. Vedno je bil in je še vedno pripravljen pomagati, pa naj si bo to na gasilskem področju ali pa pri delovanju vaške skupnosti, kmetijske zadruge, karitasa, župnijskega sveta. 23 let je tudi ključar podružnične cerkve Sv. Antona. S svojim delom, si je pridobil velik ugled daleč na okoli meja občine in regije.
 
priznanje-DS-RS-4
 
Za delo v gasilski organizaciji je s svojim zgledom pridobil veliko mladih ljudi, ki so se nato pridružili organizaciji. Za svoje delo je prejel že več priznanj in odlikovanj med njimi zadnje priznanje kipca gasilca leta 2008. Še vedno je aktiven kot veteran v GZ Dobrepolje in regiji Ljubljana II in častni poveljnik GZ Dobrepolje. Je zaslužen član Gasilske Zveze Slovenije, ki še vedno prispeva k napredku organizacije in področja njenega dela. Njegov prispevek k razvoju požarnega varstva in humanitarnosti je nedvomno velik.
 
Uroš Gačnik
Poveljnik GZ Dobrepolje
 
Foto: Državni svet RS, Tamino Petelinšek
 
priznanje-5-TAP  priznanje-6-TAP  priznanje-7-TAP
 
 
 
 
 
 
 
 

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved