Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Taktična vaja Cesta in Zdenska vas 2008

Ob zaključku delovnih akcij pri gasilskem domu, predvsem pa ob prejemu gasilskega vozila GVC 16/25 smo v PGD Zdenska vas v soboto 15.11.2008 pripravili vajo, ki smo jo najprej prikazali v vasi Cesta pri družbenem domu, kasneje pa ponovili v Zdenski vasi pri gasilskem domu.

Vaja je služila kot preizkus operativne pripravljenosti, hkrati pa smo želeli vaščanom prikazati gasilsko dejavnost in ukrepanje v primeru pravega požara.
 
velika
 
V vaji smo predpostvaljali, da je zagorelo v pritličnem prostoru, kjer so se vnela drva, ki so bila postavljena preblizu peči. Požar se širi v višje nadstropje zgradbe, kjer pa se nahajati dve mlajši osebi, ki pa se ne moreta več rešiti sama. Tako očividec pokliče na pomoč PGD Zdenska vas. Izvoz opravimo z dvema gasilskima cisternama GVC 16/25 in z gasilskim vozilom za prevoz moštva GVM-1, ki pa ima s seboj dva izolirna dihalna aparata ter prikolico na kateri je motorna brizgalna ter oprema za trodelni napad. Iz navijakov GVC 16/25 napravimo dva hitra napada, s katerim gasimo pritlične prostore. Med tem časom se pripravita tudi noslica IDA za vstop v 1. nadstropje zgradbe preko lestve, kjer bosta skušala pomagati ujetima osebama. Hkrati pa del operativcev že sestavlja trodelni napad z motorno brizgalno, s katero bodo črpali vodo iz bližnjega vodnjaka ter pomagali gasiti stavbo.
 
velika1 velika2 velika3
 
Med tem napadalca z IDA vstopita v zgornje nadstropje, kjer najdeta dve lažje poškodovani mlajši osebi, ki ju odnesejo z nosili, na zbirnem mestu pa jima nudijo prvo pomoč. Gasilcem v nekaj minutah uspe požar ukrotiti in vaja je tako uspešno zaključena.
 
velika4 velika5
 
Po zaključku vaje sledi še pospravljanje opreme in predaja raporja poveljniku. Zbrane vaščane pa na koncu pozdravita še predsednik in poveljnik društva. Več slik si lahko ogledate v fotogaleriji.

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 19. 04. 2021 20:06

Ob 20.00 so se na Glavnem trgu v Muti v dimniku večstanovanjskega objekta vnele saje. Gasilci PGD Muta so varovali dimnik do izgoretja saj, pregledali okolico s termovizijsko kamero in lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

SPINPrometna nesreča 19. 04. 2021 19:41

Ob 19.41 se je na Ljubljanski cesti v Kostanjevici na Krki prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP Krško, ki so ponesrečenca na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali v brežiško bolnišnico.

SPINPožar, eksplozija 19. 04. 2021 17:34

Ob 17.34 je v naselju Gomilica, občina Turnišče, zagorelo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved