Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Vaja: Struge 2013

 V sklopu meseca požarne varnosti, vsako leto organiziramo skupno gasilsko vajo celotne GZ Dobrepolje. Letos je vaja potekala v OŠ Struge.

 
 
Pri vaji se je predpostavljalo, da se je zaradi nepazljivosti začel požar v kleti osnovne šole Struge. Požar se je razširil na ostale prostore in višja nadstropja, kar so prvi opazili zaposleni v šoli. O požaru so takoj obvestili ReCO na številki 112. Najprej je bilo aktivirano domače društvo. Po začetnem pregledu situacije so začeli z gašenjem in kmalu ugotovili, da je požar preobsežen, da bi ga lahko sami pogasili. Zato so zaprosili za dodatno pomoč. ReCO je aktiviral še društvi PGD Videm in PGD Zdenska vas. Dodeljena jim je bila naloga, da varujejo območje in gasijo požar. Med tem se je že izvajala evakuacija, vodja intervencije pa je odredil notranji napad, saj je obstajala verjetnost, da so v goreči stavbi ponesrečenci.
 
 
Ker je ogenj še vedno močno pretil, se je pokazala potreba po dodatni pomoči, zato je vodja intervencije zaprosil za dodatno pomoč. ReCO je aktiviral še preostala društva. Začeli so z varovanjem sosednjih stavb, zagotavljanjem vode iz vodnjaka in dovozom vode z gasilskimi vozili. S skupnimi močmi nam je naposled le uspelo omejiti in na koncu tudi pogasiti požar. Nosilci izolirnih dihalnih aparatov so v prostorih šole našli vse ponesrečence, ki, razen nekaj odrgnin, niso utrpeli hujših poškodb. Tako je bila tudi s tega vidika vaja uspešno zaključena.
 

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 19. 04. 2021 20:06

Ob 20.00 so se na Glavnem trgu v Muti v dimniku večstanovanjskega objekta vnele saje. Gasilci PGD Muta so varovali dimnik do izgoretja saj, pregledali okolico s termovizijsko kamero in lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

SPINPrometna nesreča 19. 04. 2021 19:41

Ob 19.41 se je na Ljubljanski cesti v Kostanjevici na Krki prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč reševalcem NMP Krško, ki so ponesrečenca na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali v brežiško bolnišnico.

SPINPožar, eksplozija 19. 04. 2021 17:34

Ob 17.34 je v naselju Gomilica, občina Turnišče, zagorelo drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Gomilica.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved