Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 06:23

KAMNIK

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 05:25

VRHNIKA

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 04:36

Ob 4.36 je na Tišinski ulici v Murski Soboti osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. V nesreči poškodovano osebo pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota in nato prepeljali v SB Murska Sobota.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 04:13

Ob 4.13 je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zagorelo okrasno drevo na dvorišču večstanovanjskega objekta. Požar so pogasili stanovalci pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so preventivno pregledali okolico in požarišče dodatno zalili z vodo.

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 03:36

Ob 3.36 se je v naselju Spodnja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču iztekle tekočine in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Slovenska Bistrica in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Koper 2016

Tekmovalna enota mladink PGD Zdenska vas si je v lanskem letu na občinskem in regijskem tekmovanju izborila nastop na državnem mladinskem gasilskem tekmovanju. Najboljše mladinske tekmovalne enote so se letos zbrale v Kopru, in sicer v nedeljo, 12. 6. 2016.

 
Priprave so se začele že nekaj mesecev pred tekmovanjem, saj smo želeli tekmovalno enoto čim bolje pripraviti. Dnevi so hitro minevali in kaj kmalu je napočil dan, ko nas je pred 6. uro zjutraj zbudila budilka, ki je naznanjala odhod na tekmovanje. Ob 6. uri smo tekmovalke, mentorji in navijači krenili proti Kopru. Tam nas je pričakalo sončno vreme in veliko mladih gasilk in gasilcev, saj je bilo tekmovanje že v polnem teku. Na hitro smo si ogledali prireditveni prostor, nato pa je prišel čas za nastop naših tekmovalk. Najprej vaja z ovirami, nato štafeta in nazadnje še razvrščanje.
 
Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Koper
 
Pri vaji z ovirami smo imeli nekaj smole, saj smo dobili nekaj kazenskih točk. Je bilo pa zato toliko bolje na štafeti in razvrščanju. Vsekakor je tekmovalkam uspel dober nastop in z optimizmom smo odšli na kosilo v bližnji Ankaran. Po kosilu smo imeli do razglasitve še veliko časa, ki smo ga izkoristili za sprehod po plaži in tudi skok v toplo morje. Okoli 16. ure smo se vrnili v Koper, kjer je bilo že vse pripravljeno za svečano razglasitev rezultatov na stadionu Bonifika.
 
06
 
Zaradi grozečih oblakov, ki so se zbirali nad stadionom, so razglasili le najboljših deset v posamezni kategoriji. Našim tekmovalkam se ni uspelo uvrstiti med deset najboljših, zato smo z nestrpnostjo čakali na objavo rezultatov na uradni spletni strani Gasilske zveze Slovenije. To smo dočakali med vožnjo proti domu. Mladinke PGD Zdenska vas so dosegle zelo dober uspeh, saj so zasedle 19. mesto v konkurenci 44 enot, s čimer so prejele tudi srebrno značko. 
 
Tekmovalkam čestitamo in želimo še veliko tekmovalnih uspehov.
 

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved