Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 05:25

Ob 5.25 je v naselju Smrečje, občina Vrhnika, traktor zapeljal po brežini v globel. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Podlipa-Smrečje so zavarovali kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 04:36

Ob 4.36 je na Tišinski ulici v Murski Soboti osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. V nesreči poškodovano osebo pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota in nato prepeljali v SB Murska Sobota.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 04:13

Ob 4.13 je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zagorelo okrasno drevo na dvorišču večstanovanjskega objekta. Požar so pogasili stanovalci pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so preventivno pregledali okolico in požarišče dodatno zalili z vodo.

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 03:36

Ob 3.36 se je v naselju Spodnja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču iztekle tekočine in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Slovenska Bistrica in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 02:52

Ob 2.53 je na Žnidaričevem nabrežju na Ptuju ob osnovni šoli zagorelo v zabojniku za smeti. Gasilci PGD Ptuj, Grajena in Podvinci so pogasili zabojnik in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Državno mladinsko gasilsko tekmovanje Ormož 2014

Ormož je letos gostil najboljše gasilske enote posameznih gasilskih regij, ki so se na državnem tekmovanju  za memorial Matevža Haceta med seboj pomerile za najboljšo enoto v svoji kategoriji. Na mladinskem državnem gasilskem tekmovanju, ki je potekalo v soboto, 17. 5. 2014, sta iz GZ Dobrepolje sodelovali tudi PGD Zdenska vas in PGD Ponikve, oboji v kategoriji mladink.

Na tekmovanju je sodelovalo 192 tekmovalnih enot, kar je skupaj pomenilo blizu 2000 tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovali so v štirih različnih kategorijah: pionirji, pionirke, mladinci in mladinke. Nastopi tekmovalnih enot so se začeli že pred 8. uro zjutraj in se končali okrog 14. ure. 
 
Državno tekmovanje Ormož 2014
 
Prve enote so pričakale dežne kapljice, do naših tekmovalk, ki so svoj nastop opravile okrog 11. ure, pa je dež že povsem ponehal, tako da so imele dobre pogoje za tekmovanje. Svoj nastop sta obe enoti dobro izvedli. Tudi sicer je bilo tekmovanje odlično izpeljano, za kar gre vsa pohvala organizatorjem in ostalim udeležencem. Ob 15. uri je sledil zbor enot in svečana razglasitev rezultatov, ki smo jih že nestrpno pričakovali. Enote so se po gasilskih regijah razvrstile v ešalone in tako prikorakale pred glavno tribuno. Sprva so tekmovalce nagovorili pomembni gostje in predstavniki Gasilske zveze Slovenije, nato pa je sledilo tisto najpomembnejše. V konkurenci mladink, kjer so nastopale tudi naše tekmovalke, je tekmovalo 47 enot,  med katerimi so mladinke PGD Zdenska vas dosegle 27., mladinke PGD Ponikve pa 28. mesto.
 
Osvojena mesta naj bodo navdih in motivacija za naprej, da bomo v prihodnje še boljši.
 
 
Več fotografij si oglejte v fotogaleriji .
 

PGD Zdenska vas

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved