Gasilsko tekmovanje za pokal TABOR 2009

Naslov bi se lahko glasil tudi »Pa ga imamo«. Pokal namreč. Moška tekmovalna desetina PGD Zdenska vas se tekmovanja, ki ga organizira PGD Ponova vas udeležuje že vrsto let. Tudi pokal naskakujemo že vrsto let, vendar nam nekako sreča ni bila naklonjena. Letos je bilo drugače.

Tekmovanje je potekalo v soboto 4.7.2009 na igrišču OŠ Št. Jurij. Izvajala se je mokra taktična vaja na katero se je prijavilo 15 zelo dobrih gasilskih ekip. Konkurenca je res zavidanja vredna, zato je uspeh na tovrstnem tekmovanju še posebej hvalevreden.
 
Zdenci smo začeli s pripravami že v mesecu juniju, saj smo si zastavili visok cilj, ki smo ga želeli na vsak način doseči. Vaje so potekale v toplih večernih urah skoraj vsak delovni dan. Ta zavzetost in disciplina pa se nam je končno obrestovala, saj smo dosegli odlično drugo mesto, takoj za domačini, ki so bili letos res izvrstni.  Nismo pa bili edini Dobrepoljci  med ekipami  iz širšega območja Dolenjske, saj so se tekmovanja iz GZ Dobrepolje udeležili tudi gasilci iz PGD Ponikve. Dosegli so odlično peto mesto. Tako sta obe desetini, kot je že v navadi, odlično zastopali našo gasilsko zvezo. Po tekmovanju pa smo uspeh znali skupaj tudi proslaviti na vrtni veselici gasilcev PGD Ponova vas, ki so se zopet izkazali z odlično organizacijo tekmovanja.
 
Naslednjo leto pa na zmago.
 
ponovavaspokal 
 
Za PGD Zdenska vas
Janez Zrnec

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved