Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 08:00

KOPER

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 05:25

Ob 5.25 je v naselju Smrečje, občina Vrhnika, traktor zapeljal po brežini v globel. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Podlipa-Smrečje so zavarovali kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 04:36

Ob 4.36 je na Tišinski ulici v Murski Soboti osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. V nesreči poškodovano osebo pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota in nato prepeljali v SB Murska Sobota.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 04:13

Ob 4.13 je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zagorelo okrasno drevo na dvorišču večstanovanjskega objekta. Požar so pogasili stanovalci pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so preventivno pregledali okolico in požarišče dodatno zalili z vodo.

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 03:36

Ob 3.36 se je v naselju Spodnja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču iztekle tekočine in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Slovenska Bistrica in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

Gasilsko tekmovanje za pokal TABOR 2009

Naslov bi se lahko glasil tudi »Pa ga imamo«. Pokal namreč. Moška tekmovalna desetina PGD Zdenska vas se tekmovanja, ki ga organizira PGD Ponova vas udeležuje že vrsto let. Tudi pokal naskakujemo že vrsto let, vendar nam nekako sreča ni bila naklonjena. Letos je bilo drugače.

Tekmovanje je potekalo v soboto 4.7.2009 na igrišču OŠ Št. Jurij. Izvajala se je mokra taktična vaja na katero se je prijavilo 15 zelo dobrih gasilskih ekip. Konkurenca je res zavidanja vredna, zato je uspeh na tovrstnem tekmovanju še posebej hvalevreden.
 
Zdenci smo začeli s pripravami že v mesecu juniju, saj smo si zastavili visok cilj, ki smo ga želeli na vsak način doseči. Vaje so potekale v toplih večernih urah skoraj vsak delovni dan. Ta zavzetost in disciplina pa se nam je končno obrestovala, saj smo dosegli odlično drugo mesto, takoj za domačini, ki so bili letos res izvrstni.  Nismo pa bili edini Dobrepoljci  med ekipami  iz širšega območja Dolenjske, saj so se tekmovanja iz GZ Dobrepolje udeležili tudi gasilci iz PGD Ponikve. Dosegli so odlično peto mesto. Tako sta obe desetini, kot je že v navadi, odlično zastopali našo gasilsko zvezo. Po tekmovanju pa smo uspeh znali skupaj tudi proslaviti na vrtni veselici gasilcev PGD Ponova vas, ki so se zopet izkazali z odlično organizacijo tekmovanja.
 
Naslednjo leto pa na zmago.
 
ponovavaspokal 
 
Za PGD Zdenska vas
Janez Zrnec

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved