Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 06:23

KAMNIK

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 05:25

VRHNIKA

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 04:36

Ob 4.36 je na Tišinski ulici v Murski Soboti osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. V nesreči poškodovano osebo pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota in nato prepeljali v SB Murska Sobota.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 04:13

Ob 4.13 je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zagorelo okrasno drevo na dvorišču večstanovanjskega objekta. Požar so pogasili stanovalci pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so preventivno pregledali okolico in požarišče dodatno zalili z vodo.

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 03:36

Ob 3.36 se je v naselju Spodnja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču iztekle tekočine in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Slovenska Bistrica in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

3. mesto na državnem tekmovanju v orientaciji

V soboto 12.9. 2009 smo se ob 8.00 uri zjutraj zbrali pred gasilnskim domom v Zdenski vasi in imeli generalko.

Po zaključeni vaji nas je prišel iskat poveljnik GZD Gačnik Uroš z Videmskim gasilskim kombijem, ker je bil naš na otroškem bazarju. Spremljali so nas: predsednik društva Jože Zrnec, mentorica Katja Gradišar.
 
Državno tekmovanje je potekalo na znameniti lokaciji - Brdo pri Kranju. Na državno tekmovanje se je uvrstila ekipa mladincev v sestavi: Damjan Žgajnar, Matija Klinc in Klemen Omahen.  Pred samim nastopom je bila prisotna tekmovalna trema, saj nastop na tako velikem tekmovanju ni mačji kašelj. Trema jih je zapustila takoj,ko so se pognali v tek. Tekmovanje v orentaciji pomeni, da so fantje morali preteči 5 km in vmes iskati določeno pot. Delo jim je otežilo še 5 kontrolnih točk, na katerih so morali izvajati različne aktivnosti (odgovarjati na vprašanja, vezati vozle,...) Vse skupaj so uspešno opravili prej kot v 28 minutah.
 
Teren je bil dokaj zahteven, vendar so ga naši tekmovalci odlično premagali. Vsem pripravam in naporom sledi tudi več kot odličen rezultat. Osvojili so tretje mesto, kar predstavlja velik dosežek tako za samo društvo Zdenska vas kot tudi za GZ Dobrepolje in Občino Dobrepolje.Prejeli so medalje in pokal, ki bo še dolgo krasil društvene police.
 
Po končanem tekmovanju in podelitvi smo se odpravili proti domu, kjer so nas pričakali naši navijači in starši in jim tako pripravili lep sprejem.
 
Vsi smo jim čestitali in smo bili zelo ponosni na njih. Mislim, da smo lahko vsi ponosni na njih, ter jim tako damo določeno spoštovanje, saj so za dosego teh rezultatov žrtvovali ogromno svojega časa in energije. S tem bodo postali odlični gasilci operativci, ki nam bodo reševali imetja in življenja.
 
Iskrene čestitke vsem trem, seveda  pa se ne smemo pozabiti zahvaliti mentorjema Alešu Strnad  in Katji Gradišar, ki sta poskrbela, da se je ekipa dobro in kvalitetno pripravila.
 
drzaorie1
 
drzaorie2
 
drzaorie3
 
drzaorie4
 
Za PGD Zdenska vas
Mentorici pionirjev:
Vesna Žgajnar, Lidija Vrščaj

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved