Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

3. mesto na državnem tekmovanju v orientaciji

V soboto 12.9. 2009 smo se ob 8.00 uri zjutraj zbrali pred gasilnskim domom v Zdenski vasi in imeli generalko.

Po zaključeni vaji nas je prišel iskat poveljnik GZD Gačnik Uroš z Videmskim gasilskim kombijem, ker je bil naš na otroškem bazarju. Spremljali so nas: predsednik društva Jože Zrnec, mentorica Katja Gradišar.
 
Državno tekmovanje je potekalo na znameniti lokaciji - Brdo pri Kranju. Na državno tekmovanje se je uvrstila ekipa mladincev v sestavi: Damjan Žgajnar, Matija Klinc in Klemen Omahen.  Pred samim nastopom je bila prisotna tekmovalna trema, saj nastop na tako velikem tekmovanju ni mačji kašelj. Trema jih je zapustila takoj,ko so se pognali v tek. Tekmovanje v orentaciji pomeni, da so fantje morali preteči 5 km in vmes iskati določeno pot. Delo jim je otežilo še 5 kontrolnih točk, na katerih so morali izvajati različne aktivnosti (odgovarjati na vprašanja, vezati vozle,...) Vse skupaj so uspešno opravili prej kot v 28 minutah.
 
Teren je bil dokaj zahteven, vendar so ga naši tekmovalci odlično premagali. Vsem pripravam in naporom sledi tudi več kot odličen rezultat. Osvojili so tretje mesto, kar predstavlja velik dosežek tako za samo društvo Zdenska vas kot tudi za GZ Dobrepolje in Občino Dobrepolje.Prejeli so medalje in pokal, ki bo še dolgo krasil društvene police.
 
Po končanem tekmovanju in podelitvi smo se odpravili proti domu, kjer so nas pričakali naši navijači in starši in jim tako pripravili lep sprejem.
 
Vsi smo jim čestitali in smo bili zelo ponosni na njih. Mislim, da smo lahko vsi ponosni na njih, ter jim tako damo določeno spoštovanje, saj so za dosego teh rezultatov žrtvovali ogromno svojega časa in energije. S tem bodo postali odlični gasilci operativci, ki nam bodo reševali imetja in življenja.
 
Iskrene čestitke vsem trem, seveda  pa se ne smemo pozabiti zahvaliti mentorjema Alešu Strnad  in Katji Gradišar, ki sta poskrbela, da se je ekipa dobro in kvalitetno pripravila.
 
drzaorie1
 
drzaorie2
 
drzaorie3
 
drzaorie4
 
Za PGD Zdenska vas
Mentorici pionirjev:
Vesna Žgajnar, Lidija Vrščaj

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 26. 02. 2020 21:51

MARIBOR

SPINPožar, eksplozija 26. 02. 2020 20:49

Ob 20.49 je v enem od prostorov poštnega centra ob Cesti v Mestni log v Ljubljani zagorelo električno stikalo. Začetni požar so pogasili zaposleni z gasilnim aparatom. Gasilci GB Ljubljana so odklopili varovalko, stikalo odstranili in izolirali žice.

SPINPrometna nesreča 26. 02. 2020 16:58

Ob 16.59 je na avtocesti Smednik – Drnovo, občina Krško, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se zaletelo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Krško so požarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP Krško in Novo mesto, ki so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v SB Novo mesto.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved