Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 05:25

Ob 5.25 je v naselju Smrečje, občina Vrhnika, traktor zapeljal po brežini v globel. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Podlipa-Smrečje so zavarovali kraj nesreče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

SPINPrometna nesreča 16. 10. 2021 04:36

Ob 4.36 je na Tišinski ulici v Murski Soboti osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili vozišče, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. V nesreči poškodovano osebo pa so na kraju oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota in nato prepeljali v SB Murska Sobota.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 04:13

Ob 4.13 je na Bohoričevi ulici v Ljubljani zagorelo okrasno drevo na dvorišču večstanovanjskega objekta. Požar so pogasili stanovalci pred prihodom gasilcev GB Ljubljana, ki so preventivno pregledali okolico in požarišče dodatno zalili z vodo.

SPINTehnična in druga pomoč 16. 10. 2021 03:36

Ob 3.36 se je v naselju Spodnja Ložnica, občina Slovenska Bistrica, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču iztekle tekočine in vozilo postavili nazaj na kolesa. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Slovenska Bistrica in nato na nadaljnjo oskrbo prepeljali v UKC Maribor.

SPINPožar, eksplozija 16. 10. 2021 02:52

Ob 2.53 je na Žnidaričevem nabrežju na Ptuju ob osnovni šoli zagorelo v zabojniku za smeti. Gasilci PGD Ptuj, Grajena in Podvinci so pogasili zabojnik in pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Gasilsko tekmovanje 2010

Tekmovanja so nekakšna priprava gasilcev na resnično intervencijo. Pri vajah se gasilci spoznajo z opremo in se naučijo pravilne uporabe. Z vajami se vzdržuje tudi telesna kondicija in pripravljenost, ki pa je za tako naporno delo še posebej pomembna. Vse to nam služi, ko je potrebno intervenirati, ko nas ljudje pokličejo na pomoč.

Kljub obilici dela gasilcev ob poplavah, si je veliko naših članov vzelo čas in se pripravilo za letno občinsko gasilsko tekmovanje, ki je tako kot že vrsto let potekalo v Grosupljem. S prijateljsko gasilsko zvezo že dolgo zgledno sodelujemo in se podpiramo pri različnih projektih.
 
Tako se je zgodilo tudi v soboto 2.10. 2010, kjer se je tekmovanja udeležilo 22 ekip iz naše gasilske zveze. V dopoldanskem času je potekalo tekmovanje za mlade, popoldanski del pa je bil rezerviran za članski del. Še posebej bi pohvalil ekipe iz  PGD Strug, saj so kljub dogodkom prišli in se udeležili tekmovanja.
 
Pomerile so se ekipe in sledili so rezultati. Nekateri so bili tega veseli, drugi, ki niso segli po pokalih so kovali načrte za naslednje leto in analizirali napake. Skupno vsem pa je bilo, da smo dan prijetno preživeli v tekmovalnem in tovariškem duhu.
 
Vesel sem, da se delo z mladimi bogato obrestuje, za kar so zaslužni naši mentorji z Strnad Alešem na čelu. Pa naj si za konec sposodim njegov rek:
"Na mladih svet stoji in društvo brez mladih je kot drevo brez korenin"
 
V tabelah pa si lahko ogledate razporeditev in točkovanje, glede na uvrstitev.
 
Poveljnik Gasilske zveze Dobrepolje
Uroš Gačnik VGČ
 
tekmovanje1
 
tekmovanje2
 
tekmovanje3

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved