Državno mladinsko gasilsko tekmovanje 2012

Najstarejše slovensko mesto - Ptuj, je bilo prizorišče letošnjega državnega mladinskega gasilskega tekmovanja. Na tekmovanju je sodelovalo skoraj 200 tekmovalnih enot, kar je skupaj pomenilo blizu 2000 tekmovalcev. Med njimi sta bili tudi dve enoti PGD Zdenska vas, pionirke in mladinci. Pionirke so v konkurenci 44-ih enot dosegle odlično 11. mesto, mladinci v konkurenci 50-ih enot pa 32. mesto. 

 
V soboto, 2. junija, je bilo že zgodaj zjutraj nadvse živahno okoli gasilskega doma v Zdenski vasi. Dve tekmovalni enoti, njihovi starši, mentorji in navijači smo se zbrali, da se podamo na dolgo pot proti Ptuju, prizorišču letošnjega državnega mladinskega gasilskega tekmovanja. Posedli smo se v avtobus in gasilsko moštveno vozilo ter odšli na pot. Da je čas hitreje minil, so si najmlajše udeleženke tekmovanja izmislile kazni za mentorje, v primeru uvrstitve na določeno mesto. In že smo bili na Ptuju, kjer je bilo tekmovanje že v polnem teku. Na prizorišču je bilo zbranih blizu 2000 mladih gasilcev iz vse Slovenije, na tribunah pa še vsaj toliko navijačev.
 
dscf2664
 
Po ogledu tekmovalnega prostora se je že bližal nastop naših tekmovalnih enot. Navijači so zasedli svoje mesto na tribunah in s svojimi rekviziti pričarali pravo navijaško vzdušje. Mentorji smo svojim tekmovalnim enotam podelili še zadnje napotke, potem pa odšli proti komisiji A. Najprej je svojo nalogo na tekmovanju opravila enota pionirk, nato pa še enota mladincev. Oboji so svojo nalogo opravili z odliko. Po oddihu na kosilu, smo že vsi z nestrpnostjo čakali na razglasitev, saj smo predvsem pri pionirkah potiho pričakovali visoko uvrstitev. Razvrstili smo se v ešalone po regijah in ob zvokih godbe prikorakali na prizorišče zaključka prireditve. Razglasitev je potrdila tiha pričakovanja, saj se je pionirkam uspelo uvrstiti takoj za 10 najboljših, zasedle so vrhunsko 11. mesto. Mešana ekipa mladincev je prav tako dosegla odlično 32. mesto, žal pa ostaja malce grenkega priokusa, saj so, kot so zatrdili, pred tekmovanjem pozabili zmolit. Po razglasitvi nas je vse zajelo veselje in navdušenje, ki nas je spremljalo vso pot do doma.
 
dscf2668
 
Za nepozaben dan se tako najprej zahvaljujemo vsem tekmovalkam in tekmovalcem, tudi tistim, ki so bili v lanskem letu del ekip na občinskem in regijskem tekmovanju, letos pa jih zaradi prevelike starosti ni bilo. Zahvala gre tudi staršem za pomoč in podporo in tudi vsem, ki ste nam pomagali in omogočili izvedbo vaj in priprav na tekmovanje. Seveda pa se zahvaljujemo tudi mentorjem za ves čas in trud pri pripravi tekmovalnih ekip.
 
Obema ekipama še enkrat čestitamo za dosežene rezultate!

* 5.6.2012 - Zaradi pritožb tekmovalnih enot glede rezultatov elektronskega merjenja štafete pri pionirkah in pionirjih, je bil dne 4.6.2012 sklican tekmovalni odbor državnega mladinskega gasilskega tekmovanja, ki je rezultate preveril, ugotovil nepravilnosti ter jih ustrezno popravil. S tem se je spremenil tudi vrstni red uvrstitev, s čimer je enota pionirk PGD Zdenska vas po prvotnem 9. mestu zasedla 11. mesto. Več na www.gasilec.net.

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved