Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Tečaj prve pomoči v PGD Zdenska vas

V petek, 21. aprila 2017, je v gasilnem domu v Zdenski vasi potekal tečaj prve pomoči, ki ga je organiziralo Društvo študentov medicine Slovenije pod vodstvom Sare Ručigaj. Namen tečaja je bil obnoviti in utrditi dosedanje znanje o prvi pomoči.

Tečaj je bil sestavljen iz dveh delov – teoretičnega in praktičnega, pri katerem smo lahko tudi sami povadili TPO (temeljne postopke oživljanja), uporabo AED (avtomatskega eksternega defibrilatorja), načine zaustavljanja krvavitev, oskrbo opeklin in ozeblin, položaje ob nenadnih obolenjih ter prvo pomoč ob zadušitvah. Tečaja se je udeležilo 30 gasilcev. Na koncu tečaja, smo udeleženci prejeli potrdilo o tečaju.
Posebna zahvala gre študentom medicine za izveden tečaj, da smo lahko utrdili svoje znanje ter da bomo lahko na intervencijah ali kjerkoli na poti, v primeru poškdovanih oseb, samozavestno pristopili in uporabili svoje znanje, saj se zavedamo, da za preživetje šteje vsaka minuta.
 
DSCF6603 DSCF6617 DSCF6629 DSCF6631

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 29. 09. 2020 01:34

Ob 1.36 so ob cesti Dobrova - Polhov Gradec v občini Dobrova gorele smeti in zapuščen traktor. Požar na površini sto petdesetih kvadratnih metrov so gasili gasilci PGD Hruševo, Dobrova, Brezje in Podsmreka pogasili. Na pogorišču v bližini traktorja so našli preminulo osebo.

SPINTehnična in druga pomoč 29. 09. 2020 00:34

Ob 0.34 so na Jakčevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, odprli vrata stanovanja. Na tleh so našli osebo, ki se ni mogla pobrati. Oskrbeli so jo reševalci.

SPINTehnična in druga pomoč 28. 09. 2020 23:19

Ob 23.19 se je na Koroški cesti, na Ravnah na Koroškem, v podjetju poškodoval delavec. Posredovala sta poklicna gasilca KGZ Ravne na Koroškem, ki sta poškodovano osebo na kraju oskrbela. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem pa so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved