Vpis

Naključna fotografija

Partnerji

Osnovni tečaj za gasilca v PGD Zdenska vas

V PGD Zdenska vas smo v mesecih novembru in decembru izvajali osnovni tečaj za gasilca, ki ga je uspešno zaključilo 13 tečajnikov. Udeležence smo tekom tečaja seznanili z delovanjem društva, s tehnikami gašenja in reševanja, z gasilsko tehniko in opremo, s katero razpolagamo v društvu, in s požarnim okolišem, katerega pokrivamo.

Teoretični del tečaja se je odvijal v sejni dvorani gasilskega doma, praktični del pa smo izvajali na terenu. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kateri del je bil tečajnikom zanimivejši. Vsekakor pa so skozi celoten tečaj vsi vzorno sodelovali. Skozi prakso smo tečajnikom predstavili zaščitno opremo telesa in dihal ter vso gasilsko opremo, ki se nahaja v gasilskih vozilih in orodni prikolici.
 
Osnovni tečaj za gasilca
 
Tečajniki so tako črpali vodo iz vodnjaka in pri tem uporabili motorno brizgalno in muljno črpalko, sestavili gasilsko lestev in se naučili po njej pravilno povzpeti in sestopiti, seznanili so se z navezavami gasilskih orodij, gasili ogenj z različnimi vrstami gasilnih sredstev in se s tem naučili pravilnih postopkov gašenja, preizkusili nošenje izoliranega dihalnega aparata, seznanili so se z nevarnostmi, ki pretijo na gasilca ob različnih intervencijah in še veliko drugih stvari.
 
Osnovni tečaj za gasilca
 
Vso pridobljeno znanje so tečajniki uporabili in pokazali v praksi na taktični vaji v soboto, 19. 12. 2015, pri gasilskem domu. Vaja je bila organizirana kot namišljena intervencija, prilagojena zahtevnosti osnovnega tečaja za gasilca. Pridobljeno znanje jim bo služilo kot podlaga za uspešno ukrepanje v primeru nesreč in za nadaljnja izobraževanja.
 
Osnovni tečaj za gasilca
 
Potek zaključne vaje si lahko ogledate skozi FOTOGALERIJO.

Povezave

Zadnji dogodki SPIN

SPINPrometna nesreča 29. 09. 2020 05:11

Ob 5.14 Se je v Breznici pod Lubnikom, občina Škofja Loka, osebno vozilo prevrnilo v jarek, na bok. Gasilci PGD Škofja Loka so nudili razsvetljavo kraja, odklopili akumulator na vozilu, avto postavili na kolesa in izvlekli na cesto in nudili pomoč vozniku avtovleke pri nalaganju vozila. V nesreči ni bilo telesno poškodovanih.

SPINPožar, eksplozija 29. 09. 2020 01:34

Ob 1.36 so ob cesti Dobrova - Polhov Gradec v občini Dobrova gorele smeti in zapuščen traktor. Požar na površini sto petdesetih kvadratnih metrov so gasili gasilci PGD Hruševo, Dobrova, Brezje in Podsmreka pogasili. Na pogorišču v bližini traktorja so našli preminulo osebo.

SPINTehnična in druga pomoč 29. 09. 2020 00:34

Ob 0.34 so na Jakčevi ulici v Ljubljani, gasilci GB Ljubljana, odprli vrata stanovanja. Na tleh so našli osebo, ki se ni mogla pobrati. Oskrbeli so jo reševalci.

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved