Tečaj za specialnost mentor gasilske mladine

Jesen je čas, ko se gasilci odpravljamo povečini na tekmovanja, delamo vaje, osveščamo ljudi v okviru meseca oktobra - meseca požarne varnosti, vzporedno pa potekajo še druge aktivnosti in le ena izmed teh je izobraževanje.

tecajmentor20111 
 
Tokrat smo se na novo izobraževali na področju dela z mladino.  Vsi vemo, da so mladi naše bogastvo in da je društvo brez mladih kot drevo brez korenin. Zatorej če hočemo vzgajati mlade v duhu gasilstva se moramo za to nalogo ustrezno pripraviti. Tako smo se trije člani Gasilske zveze Dobrepolje udeležili tečaja, ki je potekal v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu. Izobraževanje je potekalo polna dva vikenda in se zaključilo s preverjanjem znanja v obliki testa. Lahko bi rekel, da je bil tečaj z vidika slušatelja izredno zanimiv ter poučen, zbrani predavatelji pa so nam dotično snov jasno predstavili.
 
tecajmentor20112 
 
Manjkalo ni niti iger ter obveznega smeha, saj je pri delu z mladimi to prvotnega pomena. Se pravi preko igre se naučimo tudi kaj novega, koristnega, kar nam pride prav ne le v gasilstvu pač pa tudi v vsakdanjem življenju. Z novo osvojenim znanjem smo se tako priključili sedaj že mali četici mentorjev, ki vzorno skrbijo za mlade po gasilskih društvih. Tečaj sta poleg mene uspešno opravila še Pajk Marjan PGD Hočevje in Boštjan Škulj PGD Ponikve.
 
tecajmentor20113 
 
Vsem mentorjem, ki tako zavzeto skrbijo za naše mlade želim še veliko mladostne energije, veselja za delo in mnogo novih idej, kako gasilstvo predstaviti mlajšim na prijazen in vesel način. Vsem našim malim glavicam pa velja tole sporočilo. Gasilci smo ponosni na vas, s tem, ko se družimo ne nadaljujete samo 140 letne  tradicije, pač pa vnašate v naša jadra mlad, svež veter. Naj nas skupna energija ponese daleč.
Ne učijo samo mentorji vas, tudi vi učite njih. Te izkušnje pa so neprecenljive.
 
tecajmentor20114
 
za GZ Dobrepolje Gačnik Uroš

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved