Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 09. 2023 05:02

BLED

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

Ob 23.05 je v Podgorju, občina Slovenj Gradec, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše, Pameče-Troblje in Stari trg. Skupaj je požar gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga zdravstveno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Ostrešje in zgornji bivalni del hiše je ogenj uničil. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

Ob 22.48 je v Mejah, občina Cirkulane, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane in PGD Bukovci. Požar so pogasili ter s folijo pokrili približno 25 kvadratnih metrov ostrešja.

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

Zdenski in Zagoriški gasilci priskočili nas pomoč kolegom iz PGD Vrhnika

Prepričan sem, da ste v medijih zasledili novico o katastrofalnem požaru v podjetju Kemis na Vrhniki. V požaru je sodelovalo več kot 250 gasilcev, ki so z nečloveškimi napori poskrbeli, da že tako velika nesreča, ni postala še večja.

Na veliko zadovoljstvo, ni prišlo do večjih poškodb samih gasilcev, vendar pa je bila škoda na gasilski opremi ogromna. Prve ocene govorijo o številki več kot četrt milijona eur. V operativni enoti PGD Vrhnika sodeluje tudi naš podporni član Albin Vidrih. Prejeli smo informacijo da je enota Vrhnika ostala brez večine gasilskih cevi in zaščitnih oblek ter druge opreme. Gasilci Zdenska vas smo nemudoma začeli z akcijo zbiranja vsaj nekaj osnovne opreme, ki bi osrednji enoti iz Vrhnike prišla še kako prav. Namreč izvedeli smo, da so imeli že dan po intervenciji v Kemisu novo intervencijo, kjer so morali posredovati in to brez osnovne opreme. Zbrali smo res najnujnejše, saj tudi nam samim primanjkuje kar nekaj opreme, prav tako pa sodelujemo v prvem izvozu na področju GZ Dobrepolje. Na pomoč so velikodušno priskočili tudi gasilci iz Zagorice, za kar se jim zelo zahvaljujem. Že dan po intervenciji v Kemisu smo v kombi naložili gasilske cevi, nekaj osebne gasilske opreme in podobno. Gasilca iz Zdenske vasi, Janez Zrnec in Rok Klinc sta opremo pripeljala na posodo gasilcem na Vrhniko. Moram reči, da ko sem videl popolnoma prazno gasilsko cisterno, brez ene same cevi, sem vedel, da bo oprema, ki smo jo pripeljali, pa čeprav starejša in malo že iztrošena, nudila vsaj malo bolj udoben občutek Vrhniškim gasilcem, da bodo brez večjega problema posredovali na manjših intervencijah. Gasilci PGD Vrhnika so bili naše pomoči izredno veseli. Upam, da jim bo oprema dobro služila v primeru intervencije in želim jim, da čim prej pridobijo novo gasilsko opremo.
 
Z gasilskim pozdravom, Na Pomoč!
 
Vrhnika 800

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved