Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 09. 2023 05:02

BLED

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

Ob 23.05 je v Podgorju, občina Slovenj Gradec, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše, Pameče-Troblje in Stari trg. Skupaj je požar gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga zdravstveno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Ostrešje in zgornji bivalni del hiše je ogenj uničil. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

Ob 22.48 je v Mejah, občina Cirkulane, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane in PGD Bukovci. Požar so pogasili ter s folijo pokrili približno 25 kvadratnih metrov ostrešja.

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

Izdelovanje božično-novoletnih voščilnic

V soboto, 13.12.2008, popoldne smo se v gasilskem domu v Zdenski vasi zopet zbrali in imeli fino. Mentorjem se je pridružilo več kot 30 otrok in mladine ter tudi nekaj staršev. Poprijeli smo za škarje, tempere, lepilo… in se lotili dela. Cilj je bil izdelava preko 250 voščilnic.

Izrezovali smo smrekice in jih okrasili, risali jelenčke in svečke…  Voščilnice, ki so nastajale so bile enostavne, vendar izredno barvite in unikatne. V slabih dveh urah smo že presegli številko 250. Hitro smo pospravili mize in sledila je malica. V naši novi kuhinji smo skuhali čaj in hrenovke. Pionirji in mladinci so bili izredno pridni in so sami tudi vse pospravili. Voščlnice bo dobilo vsako gospodinjstvo Zdenske vasi in Ceste skupaj s koledarjem za leto 2009. Morda v vašo hišo pride prav tista, ki ste jo izdelali sami… 
 
Mentorica mladine Katja Babič
 
voscilnice1
 
voscilnice2
 
voscilnice4
 
voscilnice3

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved