Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 09. 2023 05:02

BLED

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

Ob 23.05 je v Podgorju, občina Slovenj Gradec, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše, Pameče-Troblje in Stari trg. Skupaj je požar gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga zdravstveno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Ostrešje in zgornji bivalni del hiše je ogenj uničil. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

Ob 22.48 je v Mejah, občina Cirkulane, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane in PGD Bukovci. Požar so pogasili ter s folijo pokrili približno 25 kvadratnih metrov ostrešja.

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

"Kaj dogaja v PGD Zdenska vas?"

Poletne počitnice so za nami. Skoraj ga ni junaka, ki si ne bi našel primernega kraja za oddih. Nekateri smo uživali na morju, drugi v hribih, nekateri pa kar doma. Vsi pa smo si nabrali moči za nove izzive in s tem tudi gasilske aktivnosti.

V nedeljo smo imeli v GZ Dobrepolje nenapovedano gasilsko vajo pri OŠ Dobrepolje. Vaja je bila zasnovana tako, da se je ogenj širil iz pritličja v vrhnje prostore, iz teh pa je bilo potrebno evakuirati vse osebe, ki so bile v času požara v zgradbi.
 
To soboto se zopet začne preizkušanje radijskih zvez. Po preizkusu bomo opravili pregled opreme in jo označili s prepoznavnimi znaki našega društva.
 
Že tretje leto zapored pa v tem mesecu načrtujemo tudi gasilski dan, ki ga naši mladi gasilci in gasilke že komaj čakajo. Izpeljali ga bomo v soboto 18.9.2010 s pričetkom ob 13.30 uri, pri gasilskem domu. Gasiliski dan bo v vsakem vremenu.
 
Začeli bomo tudi z vajami za občinsko gasilsko tekmovanje, ki bo v začetku oktobra v Grosupljem. Ker bo tudi letos veliko ekip, se bo potrebno uskladiti s termini vaj.
 
To so nekatere večje zadeve, ki se bodo odvijale v društvu tekom tega meseca, seveda pa bo še veliko drugih aktivnosti.
 
V PGD Zdenska vas pa tudi med poletnimi počitnicami nismo ravno pozabili na gasilstvo. Tako smo se člani A v juliju udeležili tekmovanja v Ponovi vasi, kjer smo v močni konkurenci dosegli odlično peto mesto. Vmes smo se družili na raznih gasilskih vajah, še najraje pa na gasilskih paradah, za katere imamo vsi enako mnenje: "Škoda, da letos ni nobene več!".
 
dscf0236
 
dscf0253
 
dscf0394

Povezave

Klic v sili

Vremenska napoved