Vpis

Naključna fotografija

Zadnji dogodki SPIN

SPINPožar, eksplozija 25. 09. 2023 05:02

BLED

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 23:05

Ob 23.05 je v Podgorju, občina Slovenj Gradec, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, Slovenj Gradec, Golavabuka, Turiška vas, Šmartno, Raduše, Pameče-Troblje in Stari trg. Skupaj je požar gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so ga zdravstveno oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v bolnišnico Slovenj Gradec. Ostrešje in zgornji bivalni del hiše je ogenj uničil. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

SPINPožar, eksplozija 24. 09. 2023 22:45

Ob 22.48 je v Mejah, občina Cirkulane, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane in PGD Bukovci. Požar so pogasili ter s folijo pokrili približno 25 kvadratnih metrov ostrešja.

 

SPINOnesnaženje, nesreče z nevarnimi snovmi 24. 09. 2023 21:14

Ob 21.14 je v Vipavski ulici v Ljubljani v objektu iz rezervoarja za kurilno olje kapljalo kurilno olje. Gasilci GB Ljubljana so s tesnilno maso poizkušali preprečiti iztekanje, vendar neuspešno, zato so podložili pivnike in ponovno podstavili lovilno posodo, v katero se je že prej po nekaj urah natekla le manjša količina olja. Stanovalka bo kontrolirala iztekanje in kontaktirala z dobaviteljem kurilnega olja.

 

SPINTehnična in druga pomoč 24. 09. 2023 20:51

Ob 20.54 se je v Bavdkovi ulici v Kranju v stanovanjski hiši pri padcu poškodovala starejša občanka. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom odprli vrata in reševalcem NMP Kranj omogočili dostop do nje. Slednji so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

 

Intervencija: Požar na prometnih sredstvih

22. avgusta je v noči iz sobote na nedeljo prišlo do požara na osebnem vozilu. To noč je zaznamovalo neurje, ki je divjalo po celotni Sloveniji. Operativno kumunikacijski center na številki 112 je prožil samo v dveh urah cca. 80 intervencij, kar pomeni preko 1000 gasilcev na delu.

Požar se je pripetil na regionalni cesti Čušperk – Zdenska vas. Po osebnem telefonskem pozivu očividca je enota PGD Zdenske vasi napravila izvoz in hitela na pomoč. Kljub rekordnemu času, ki je minil od poziva do izvoza (3 min) smo na kraj nezgode prišli za PGD Grosupljem, ki je bilo pozvano prvo in 13 min pred nami, saj se je nesreča pripetila na njihovem teritoriju. Območje se je zaščitilo s svetlobno signalizacijo. Gasilci so si nadeli izolirne dihalne aparate, ter pogasili goreč avto.
 
Zaradi močnega plamena in nato interveniranja gasilcev je prišlo do zapore ceste, ki pa ni dolgo trajala, saj je bila intervencija hitra in uspešna.
 
Intervencije se je udeležilo 11 prostovoljnih gasilcev iz PGD Zdenska vas z obema voziloma GVM-1 in GVC 16/25.
 
Na koncu bi morda pograjal oz. opozoril na pomembnost točnih informacij, ki jih sporočamo na  številko  112. Zaradi netočnih podatkov in preobremenjenosti centra Ljubljana, se je primerilo to kar se ne sme dogoditi. Gasilci so dobili netočen podatek, da gori avtomobil v okolici Mlačevega. Od samega klica na center in aktiviranja gasilcev preko pagerjev je minilo kar precej časa cca. 15 min.
 
Ker vsi vemo, koliko je pomemben hiter odziv, polagam vsem na srce, da v primeru požara ali drugih nesreč, na območju občine Dobrepolje, obvestite  regijski center na številko 112. Poveste kje gori, kaj gori in eventuelne poškodbe oseb.
 
Ne bo pa nič narobe, če pokličete še kako tel. številko, ki jih imate doma na koledarjih, ki vam jih gasilci vsako leto prinesemo.
  
 V tem primeru oz. pri vseh požarih je potrebno takojšnje gašenje, če hočemo rešiti imovino. Zaradi tega gasilci in preventiva povdarjamo, da je pomembno imeti gasilni aparat tako doma kot v avtomobilu. Saj začetni požar lahko pogasimo že z žlico vode, čez 20 min pa je bil potreben gasilski avto z vso opremo in veliko količino vode.
 
Poveljnik GZ Dobrepolje Gačnik Uroš VGČ
 
 Intervencija1
 
Intervencija2
 
Intervencija3

Povezave

Preverite svoje znanje

Preveri znanje za tekmovanje

Klic v sili

Vremenska napoved